Open locatie in Google Maps
Voor de kast aan de Leliestraat werd verzocht of er een lelie in de illustratie verwerkt kon worden. Met dit uitgangspunt heb ik gekeken hoe ik hier op speelse wijze afval in kon verwerken. Wat mij opviel is dat schuin tegenover de kast het Carmel College voor Praktijkonderwijs staat, waar ze ongetwijfeld ook met het timmermansvak bezig zijn. Daarnaast kwam bij mij een herinnering naar boven van vroeger: Toen ik nog heel klein was vond ik vele schroefjes en boutjes op de straat, die gaf ik vervolgens aan mijn vader als “cadeautje”. Je zult verbaasd zijn hoeveel schroefjes en spijkers er op straat te vinden zijn. Met deze twee gegevens ging ik aan de slag en bedacht ik om schroefjes, spijkers en moertjes als “bijtjes” te illustreren in een lelie, gezien de bijen in aantallen afnemen en wel heel belangrijk zijn voor onze natuur. Deze schroef-bijen zijn een cynische knipoog naar het afval en wat het eigenlijk doet met de natuur. Wel op een lieflijke manier geïllustreerd, ik vind namelijk ook dat het best een mooi plaatje mag zijn voor de straat en de omgeving.