Open locatie in Google Maps
‘ Wat leeft er in en bij een sloot’. Al vanaf mijn 10de jaar heb ik belangstelling voor de natuur. Het is ook mijn beroep geworden, dat ik nu al 40 jaar met veel plezier uitvoer. Ik ben TOA biologie aan het Twents Carmel College, locatie Lyceumstraat. Ik schilder dus ook graag veel wat met natuur te maken heeft. Deze schakelkast is geïnspireerd naar een oude wandplaat uit 1900 en met de hand beschilderd. Ik ben gefascineerd van het leven in de sloot en de plas. Vandaar dit onderwerp. Hiermee breng ik groen en iets om naar te kijken aan in de wijk. Tijdens het schilderen heb ik dan ook veel ‘bezoekers’ gehad en was er leuk contact met de buurt. Dat creëren van contact tussen mensen is o.a. een doel van Schoon Oldenzaal. Dat is iets wat mij wel ‘natuurlijk’ afgaat en mij ook in dit proces plezier heeft opgeleverd.

Rob ter Voert